• 01
 • 02
 • 03
 • 04

Τι κάνουμε

 • Ο Τριαντάφυλλος Σαμάρας ήρθε στην Ελλάδα με τη μητέρα του από τα Τατάβλα της Κωνσταντινούπολης, τώρα Kurtuluş της Κωνσταντινούπολης, μετά την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1923. Οι πρόγονοί του ήταν έμποροι και αγρότες. Όταν μεγάλωσε, έγινε και ο ίδιος αγρότης στη Βόρεια Εύβοια στην περιοχή του Νέου Πύργου. Από τα πρώτα του χρόνια δούλευε σκληρά, καλλιεργώντας μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα, ντομάτες, λάχανα, πεπόνια, καρπούζια, ελιές και πολλά άλλα. Πωλούσε τα προϊόντα στην αγορά τροφίμων της Αιδηψού, αλλά και στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών. Στη ζωή του έκανε δύο γάμους, η ιστορία μας ξεκινά από τον δεύτερο. Παντρεύτηκε την Ευλαμπία και μαζί απέκτησαν δύο γιούς, τον Θανάση και τον Αποστόλη. Η επιχείρηση ήταν ευημερούσα και το 1962 αγόρασε το πρώτο του τρακτέρ Fordson με κινητήρα Perkins με πινακίδα 323 (το 323 τρακτέρ στην Ελλάδα). Αυτό πραγματικά άλλαξε τους τρόπους καλλιέργειας, συγκομιδής και μεταφοράς.

  Ο Θανάσης και ο Αποστόλης συμμετείχαν επίσης στη γεωργία, όταν ήταν κοντά στα τριάντα ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση. Ένα από τα μεγαλύτερα χοιροστάσια στην Εύβοια. Πολλοί παράγοντες πήγαν στραβά και έχασαν τα πάντα. Έτσι επέστρεψαν στην καλλιέργεια της γης. Αυτό τους βοήθησε να σηκωθούν και πάλι στα πόδια τους.

  Στα τέλη του 2008 ο Απόστολος με το γιο του Τριαντάφυλλο ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση με κύρια φιλοσοφία να πωλούν ποιοτικά τρόφιμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ελέγχοντας όλες τις πτυχές από τον αγρό μέχρι τη συσκευασία μέχρι το ράφι. Τώρα τα προϊόντα τους είναι τα πρώτα σε πωλήσεις στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών και εξάγονται σε δύο ηπείρους. Με το κέντρο εφοδιαστικής της εταιρείας που βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής, στο κέντρο της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων. Και δύο εγκαταστάσεις συσκευασίας στην Εύβοια και στην Αταλάντη.

 • Με τους παραγωγούς μας στη Βόρεια Εύβοια καλλιεργούμε σύκα της ποικιλίας Ταξιάρχης, οι εγκαταστάσεις μας έχουν την ικανότητα επεξεργασίας 200 τόνων ανά έτος συγκομιδής. Τα αποξηραμένα σύκα προσφέρονται σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευασιών, vacuum bags, πλαστικές σακούλες ή χύμα, προσφέρουμε επίσης μπάρες από ξηρά σύκα.

  Στη μονάδα επεξεργασίας ελαιών στην Αταλάντη, συγκεντρώνουμε τις φρέσκες ελιές και μέσω φυσικών διαδικασιών τις κάνουμε βρώσιμες. Έχουμε τη δυνατότητα επεξεργασίας 2000 τόνων ελαιών ετησίως. Η Καλαμών, η Χαλκιδικής, η Άμφισσας, οι μαύρες και οι πράσινες ελιές είναι οι κύριες ποικιλίες μας. Έχουμε μηχανές αιχμής που ταξινομούν τις ελιές με βάση το χρώμα και το μέγεθος, έχουμε τη δυνατότητα εκπυρήνωσης αλλά και επεξεργασία πάστα ελιάς. Η εταιρεία μας έχει πιστοποίηση ISO 22000.

  Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα συσκευασιών ανά προϊόν για πελάτες B2B. Τα προϊόντα της ελιάς συσκευάζονται σε συσκευασία κενού και σε συσκευασία Doy Pack από 250gr, 500gr, 1kg, 3kg, 5kg. Σε πλαστικά διαφανή δοχεία PET 600gr, 2,5kg, 5kg. Σε μεγάλα πλαστικά δοχεία 13kg, 50kg, 80kg, 130kg, 150kg. Σε γυάλινα βάζα 200gr, 500gr, 1.5kg. Αποξηραμένα σύκα Ταξιάρχη Β. Εύβοια σε παραδοσιακή συσκευασία 250γρ., 500γρ. Σε κενό 250gr και συσκευασμένο με παράθυρο κατάλληλο για χονδρική 5kg. Μπορούμε επίσης να συσκευάσουμε προϊόντα κατόπιν αιτήματος του πελάτη για ιδιωτική ετικέτα

  ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
 • Μιας και οι εγκαταστάσεις συσκευασίας και διανομής, βρίσκονται στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, τη καρδιά της βιομηχανίας ελληνικών τροφίμων, έχουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να εξασφαλίζουμε στο πελάτη, πως τα προϊόντα αφήνουν την εταιρεία μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά και παραδίδονται σε αυτή.