• 01
 • 02
 • 03
 • 04

Τι κάνουμε

 • Ο Τριαντάφυλλος Σαμαράς ήρθε στην Ελλάδα με τη μητέρα του από τα Τατάβλα της Κωνσταντινούπολης, τώρα Kurtuluş, μετά την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1923. Οι πρόγονοί του ήταν έμποροι και αγρότες. Όταν μεγάλωσε, έγινε και ο ίδιος αγρότης στη Βόρεια Εύβοια στην περιοχή του Νέου Πύργου. Από τα πρώτα του χρόνια δούλευε σκληρά, καλλιεργώντας μια μεγάλη ποικιλία από τρόφιμα, ντομάτες, λάχανα, πεπόνια, καρπούζια, ελιές και πολλά άλλα. Πωλούσε τα προϊόντα στην αγορά τροφίμων της Αιδηψού, αλλά και στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών. Παντρεύτηκε την Ευλαμπία και μαζί απέκτησαν δύο γιούς, τον Θανάση και τον Αποστόλη. Η επιχείρηση ήταν ευημερούσα και το 1962 αγόρασε το πρώτο του τρακτέρ Fordson με κινητήρα Perkins με πινακίδα 323 (το 323 τρακτέρ στην Ελλάδα). Αυτό πραγματικά άλλαξε τους τρόπους καλλιέργειας, συγκομιδής και μεταφοράς.

  Ο Θανάσης και ο Αποστόλης συμμετείχαν επίσης στη γεωργία, και στην ηλικία των 30 ξεκίνησαν την δική τους επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες μονάδες χοιροστασίων στην Εύβοια. Πολλοί παράγοντες πήγαν στραβά και έχασαν τα πάντα. Αποφάσισαν να επιστρέψουν στην καλλιέργεια της γης και με πολλή δουλειά και αγάπη για αυτό που έκαναν κατάφεραν να ορθοποδήσουν και πάλι.

  Στα τέλη του 2008 ο Απόστολος με το γιο του Τριαντάφυλλο ξεκίνησαν τη δική τους επιχείρηση με κύρια φιλοσοφία να πωλούν ποιοτικά τρόφιμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ελέγχοντας διεξοδικά όλους τους παράγοντες της παραγωγής και συσκευασίας ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστα καλύτερη παρουσία τους στο ράφι. Τώρα τα προϊόντα τους είναι τα πρώτα σε πωλήσεις στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών και εξάγονται σε δύο ηπείρους. Η εφοδιαστικής αλυσίδα της επιχείρησης βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, στο κέντρο της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, δίνοντας μας το συγκριτικό πλεονέκτημα της άμεσης και άριστης παράδοσης των προϊόντων μας.

 • Με τους παραγωγούς μας στη Βόρεια Εύβοια καλλιεργούμε σύκα της ποικιλίας Ταξιάρχης, οι εγκαταστάσεις μας έχουν την ικανότητα επεξεργασίας 200 τόνων ανά έτος συγκομιδής. Τα αποξηραμένα σύκα προσφέρονται σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευασιών, vacuum bags, πλαστικές σακούλες ή χύμα, προσφέρουμε επίσης μπάρες από ξηρά σύκα.

  Στη μονάδα επεξεργασίας ελαιών στην Αταλάντη, συγκεντρώνουμε τις φρέσκες ελιές και μέσω φυσικών διαδικασιών τις κάνουμε βρώσιμες. Έχουμε τη δυνατότητα επεξεργασίας 4.500 τόνων ελαιών ετησίως. Η Καλαμών, η Χαλκιδικής, η Άμφισσας, οι μαύρες και οι πράσινες ελιές είναι οι κύριες ποικιλίες μας. Έχουμε μηχανές αιχμής που ταξινομούν τις ελιές με βάση το χρώμα και το μέγεθος, έχουμε τη δυνατότητα εκπυρήνωσης αλλά και επεξεργασία πάστα ελιάς. Η εταιρεία μας έχει πιστοποίηση ISO 22000.

  Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα συσκευασιών ανά προϊόν για πελάτες B2B. Τα προϊόντα της ελιάς συσκευάζονται σε συσκευασία κενού και σε συσκευασία Doy Pack από 250gr, 500gr, 1kg, 3kg, 5kg. Σε πλαστικά διαφανή δοχεία PET 600gr, 2,5kg, 5kg. Σε μεγάλα πλαστικά δοχεία 13kg, 50kg, 80kg, 130kg, 150kg. Σε γυάλινα βάζα 200gr, 500gr, 1.5kg. Αποξηραμένα σύκα Ταξιάρχη Β. Εύβοια σε παραδοσιακή συσκευασία 250γρ., 500γρ. Σε κενό 250gr και συσκευασμένο με παράθυρο κατάλληλο για χονδρική 5kg. Μπορούμε επίσης να συσκευάσουμε προϊόντα κατόπιν αιτήματος του πελάτη για ιδιωτική ετικέτα

  ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
 • Μιας και οι εγκαταστάσεις συσκευασίας και διανομής, βρίσκονται στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, τη καρδιά της βιομηχανίας ελληνικών τροφίμων, έχουμε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να εξασφαλίζουμε στο πελάτη, πως τα προϊόντα αφήνουν την εταιρεία μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά και παραδίδονται σε αυτή.